sâmbătă, 5 decembrie 2009

Training ANSSA

În data de 5 decembrie 2009, Asociaţia Naţională a Studenţilor în Ştiinţe Administrative a organizat în campusul Universității “Ovidius” training-ul cu tema: “Discursul public. Metode şi tehnici la nivelul instituțiilor publice”. Această activitate, la care au participat studenți/masteranzi de la specializările Administraţie Publică, Drept şi Ştiinţe Politice, a fost realizată în cadrul proiectului “Împreună putem schimba administrația publică” pentru care asociația a primit finanțare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodată, acest training a fost organizat în egală măsură şi cu sprijinul Comisariatului pentru Societatea Civilă Constanța.
Încă de la început, Alina Fătu, trainerul de la această întâlnire, a reuşit să creeze o atmosferă destinsă, determinând astfel participanții să comunice într-un mod foarte natural. Jocurile de interacțiune/socializare propuse de aceasta (care de altfel s-au dovedit a fi activitatea preferată a celor prezenți) au ajutat la menținerea interesului pe toată durata cursului. Bineînțeles că a existat şi o parte teoretică, ce constat în prezentarea unor informații foarte utile despre modul de construire unui discurs public cât mai captivant, despre tehnicile de susținere al acestuia, precum şi a importanței elementelor de limbaj nonverbal (mimica, gestica, poziția corporală) si paraverbal (tonul, volumul şi ritmul) din cadrul acestuia. Folosind aceste informații, participanții au avut drept sarcină finală să demonstreze că pot alcătui în mod corect un discurs public. Acest ultim exercițiu s-a dovedit cu atât mai benefic în momentul în care cei prezenți au trebuit să-şi susțină discursul alcătuit,fiecare primind sugestii de îmbunătățire al propriului proces de comunicare din partea celorlalți.
Aşadar, deşi participanții şi-au sacrificat o mare parte a unei zi din week-end, nimeni nu pare să fi regretat acest lucru, dat fiind şi feed-back-ul pozitiv primit la sfârşitul acestui training.
Hirdau Alexandra,
Coordonator proiecte ANSSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu